- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de zahar ars este un desert foarte racoritor si dulce, pe care il puteti servi rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- vanilie
- 4 linguri zahar pentru tapetarea formei
Instructiuni de preparare
- Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 litri si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita, in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur.
- Se bat cu telul ouale frecate cu restul de zahar si vanilia. Cand au crescut suficient, se toarna peste ele laptele clocotit si apoi totul se strecoara printr-o sita deasa si se toarna compozitia in cratita tapetata cu zahar ars.
- Cratita se pune intr-o alta, mai mare, si se baga la cuptor, pentru a fierbe in bain-marie. Cand se aduna de pe margini, crema este gata. Rece, crema se rastoarna pe un platou. Acest desert se poate face si in pahare mici, termorezistente, care se fierb in bain-marie.