Crema de vanilie- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de vanilie este foarte aromata si o puteti folosi atat la umplerea rulourilor sau a eclerelor, cat si la umplerea torturilor si prajiturilor.

Ingrediente

    • 12 galbenusuri
    • 500 gr zahar
    • 125 gr faina
    • 1 litru lapte
    • 1 baton de vanilie sau 2 fiole esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca intr-un vas galbenusurile cu zaharul si, cand au devenit ca o spuma, se amesteca cu faina, pusa cate putin, cu vanilia si laptele. Se pune vasul in bain-marie si se fierbe crema, amestecand mereu.
  2. Pentru a fi mai fina, crema se trece prin sita, dupa ce a fiert. Se unge crema pe deasupra cu putin unt, pentru a nu prinde crusta. Crema poate fi facuta cu orice aroma si se foloseste in patiserie.

Recomandari

Deserturi