- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema cu ciocolata este foarte aromata si dulce, perfecta pentru umplerea torturilor si prajiturilor.
Ingrediente
- 8 galbenusuri
- 250 gr ciocolata de menaj
- 300 gr unt
- 200 gr zahar
- 100 ml apa
- 2 linguri rom
- vanilie
- sare
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul spuma. Se face un sirop din apa si zahar si se lasa la racit. Se freaca putin galbenusurile intr-un vas, cu un praf de sare, si se toarna peste ele siropul de zahar, amestecand mereu.
- Se pune crema de ou la fiert in bain-marie, amestecand mereu si, cand se ingroasa, se pune ciocolata rasa. Se fierbe crema pana se topeste ciocolata. Se raceste amestecul si se inglobeaza untul spuma si romul. Se amesteca bine pentru a se omogeniza crema.