- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste cosulete de bezea cu frisca si cacao desi par simple sunt foarte gustoase si apetisante. Daca doriti le puteti umple cu crema de vanilie sau cu inghetata.
Ingrediente
- 200 gr zahar pudra
- putina sare
- 200 gr zahar tos
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
- 6 albusuri
- 25 gr cacao
- 250 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Mixati bine albusurile proaspete la temperatura camerei cu zaharul tos si putina sare. In momentul in care sunt mixate perfect si nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugati treptat zaharul pudra si sucul de lamaie, mixand din nou foarte bine pana obtineti o bezea teapana,
- Pe o hartie de copt asezata in tava de cuptor desenati cerculete de vreo 8 cm diametru si formati fundul cosuletului umpland cercul cu bezea. Cu ajutorul unui pos faceti spirale de bezea de jur imprejurul cercului.
- Bagati cosuletele in cuptoul incins, la foc mediu-mic pentru 1.45-2 ore apoi lasati-le sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa,
- Mixati frisca pana capata consistenta dupa care adaugati cacaoa si mixati pana se intareste.
- Umpleti cosuletele cu frisca, pudrati cu putina cacao, dupa care le puteti servi.