- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de fructe este desertul delicios si racoritor al verii.
Ingrediente
- 250 gr fructe de sezon
- 4 albusuri
- 4 linguri cu zahar farin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti fructele de frunze si de codite, le speli in apa rece si le farami marunt cu o furculita. Le lasi sa se odihneasca si sa lase zeama, cata vreme bati spuma tare cele 4 albusuri. Lucrezi cu albusuri care au stat la temperatura camerei cateva ore (in oua intregi), ca sa nu se taie la batut. Pui zaharul pe rand si bati cu telul fara intrerupere. Amestecul este gata cand se tine de
tel. Pui fructele, luand cu lingura cate putin si bati in continuare.
- O alta metoda mai simpla este aceea cand bati albusurile in amestec cu fructele de la inceput, si pui doar zaharul cate putin.
- Spuma de fructe o servesti imediat. Daca se pastreaza, isi pierde calitatile.