- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piscoturile cu nuci sunt foarte bune si gustoase, ele fiind baza unor deserturi fabuloase.
Ingrediente
- 200 gr nuci macinate
- 200 gr unt
- 200 gr zahar
- 1 ou si 1 galbenus
- 200 gr faina
- sare
- 2 linguri cu coniac
- 2 linguri cu zahar pudra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Freci spuma untul cu zaharul, apoi adaugi un praf de sare si 1 ou intreg. Continui operatia pana cand oul s-a incorporat bine, pui nucile macinate, omogenizezi 5 minute, dupa care adaugi faina, in ploaie.
- Parfumezi amestecul cu 2 linguri de coniac, framanti un aluat elastic. Intinzi aluatul in foaie groasa de 1 cm, tai forme dorite, pe care le treci prin galbenus bine omogenizat cu o lingura de apa, le asezi intr-o tava si le introduci in cuptorul cald, sa se coaca la foc iute, 30 de minute.
- Cand sunt gata le scoti si le pudrezi calde, cu zahar farin.