Crema de patiserie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de patiserie este ideala pentru umplerea profiterolurilor, gogoselelor, tarteletelor sau a rulourilor. Pentru obtinerea unui preparat mai moale, incorporeaza in crema rece 500 ml de frisca.

Ingrediente

    • 125 gr zahar
    • 4 galbenusuri
    • 1 pastaie de vanilie
    • 500 ml lapte
    • 50 gr faina

Instructiuni de preparare

  1. Pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie. Bate galbenusurile cu zaharul pana devin lucioase si spumoase, apoi incorporeaza faina turnata in ploaie.
  2. Adauga treptat laptele, amestecand cu telul, apoi toarna compozitia intr-o cratita. Pune cratita pe foc mic, continuand sa amesteci pana cand crema se ingroasa si incepe sa clocoteasca.
  3. Dupa cateva minute, toarna crema intr-un castron ca sa se raceasca si acopera-l cu folie alimentara pentru a evita formarea unei pelicule deasupra.

Sfat:

Nu te alarma daca observi ca se formeaza cateva cocoloase: Continua sa amesteci si vei observa ca acestea dispar cand crema incepe sa se ingroase. Nu folosi pentru  fiert vase care se oxideaza sau din aluminiu, deoarece crema va capata o culoare verzuie.

 

Recomandari

Deserturi