- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de patiserie este ideala pentru umplerea profiterolurilor, gogoselelor, tarteletelor sau a rulourilor. Pentru obtinerea unui preparat mai moale, incorporeaza in crema rece 500 ml de frisca.
Ingrediente
- 125 gr zahar
- 4 galbenusuri
- 1 pastaie de vanilie
- 500 ml lapte
- 50 gr faina
Instructiuni de preparare
- Pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie. Bate galbenusurile cu zaharul pana devin lucioase si spumoase, apoi incorporeaza faina turnata in ploaie.
- Adauga treptat laptele, amestecand cu telul, apoi toarna compozitia intr-o cratita. Pune cratita pe foc mic, continuand sa amesteci pana cand crema se ingroasa si incepe sa clocoteasca.
- Dupa cateva minute, toarna crema intr-un castron ca sa se raceasca si acopera-l cu folie alimentara pentru a evita formarea unei pelicule deasupra.
Sfat:
Nu te alarma daca observi ca se formeaza cateva cocoloase: Continua sa amesteci si vei observa ca acestea dispar cand crema incepe sa se ingroase. Nu folosi pentru fiert vase care se oxideaza sau din aluminiu, deoarece crema va capata o culoare verzuie.