- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de tort de nuca si miere de albine este o crema delicioasa pe care o puteti folosi pentru umplerea torturilor si prajiturilor pufoasa. Crema de tort de nuca si miere de albine este o crema dietetica delicioasa.
Ingrediente
- 100 gr zahar tos
- 200 gr unt
- 3 linguri cacao
- 150 gr miere de albine
- 100 gr miez de nuca
- 4 oua
Instructiuni de preparare
- Se arde zaharul si cand este complet topit si s-a inrosit se pune miezul de nuca si se amesteca bine in zahar ca sa se caramelizeze toate, dupa care se rastoarna pe un blat de lemn uns cu apa. Cand miezul de nuca caramelizat s-a racit se piseaza dar nu foarte marunt.
- Se amesteca mierea de albine cu ouale intregi si se bat, pe foc mic, pana se ingroasa comozitia. Se lasa sa se raceasca si se amesteca crema cu untul frecat spuma cu cacaua si cu nuca pisata, lasand 3-4 linguri de crema fara nuca, pentru uns tortul deasupra.