- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de vanilie este foarte buna si aromata, tocmai de aceea se foloseste atat la umplerea blaturilor cat si a tartelor cu fructe.
Ingrediente
- 100 gr unt
- 200 gr zahar
- 6 galbenusuri
- 5 lingurite faina
- 200 ml lapte
- 2 linguri rom
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Untul se taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare, si vanilia.
- Se adauga faina si laptele, pufin cate putin. Se pune compozitia intr-o craticioara si se fierbe in bain-marie pana se ingroasa bine.Dupa ce se raceste crema, se adauga 2 linguri de rom si se amesteca.
- Daca nu se foloseste imediat, crema se pastreaza la frigider. inainte de a intinde crema intre blaturi, se scoate din frigider si se lasa cateva minute sa se inmoaie.