Crema de vanilie- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de vanilie este foarte buna si aromata, tocmai de aceea se foloseste atat la umplerea blaturilor cat si a tartelor cu fructe.

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 200 gr zahar
    • 6 galbenusuri
    • 5 lingurite faina
    • 200 ml lapte
    • 2 linguri rom
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Untul se taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare, si vanilia.
  2. Se adauga faina si laptele, pufin cate putin. Se pune compozitia intr-o craticioara si se fierbe in bain-marie pana se ingroasa bine.Dupa ce se raceste crema, se adauga 2 linguri de rom si se amesteca.
  3. Daca nu se foloseste imediat, crema se pastreaza la frigider. inainte de a intinde crema intre blaturi, se scoate din frigider si se lasa cateva minute sa se inmoaie.

Recomandari

Deserturi