- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile stelute cu scortisoara sunt specifice perioadei Craciunului, dar le puteti prepara ori de cate ori doriti un desert aromat si usor de preparat.
Ingrediente
- 500 gr migdale
- 500 gr zahar pudra
- 2 lingurite scortisoara
- sare
- 1 lingurita suc de lamaie
- 5 albusuri
- 200 gr migdale macinate
Instructiuni de preparare
- Se maruntesc cele 500 gr de migdale, iar albusurile se bat cu un praf de sare pana incep sa se intareasca. Dupa ce spuma incepe sa se formeze, se adauga sucul de lamaie si zaharul. Se continua baterea spumei pana ce se se obtine o spuma tare.
- Se opresc 6 linguri de spuma pentru glazura. In restul spumei, se adauga cele 500 gr migdale si scortisoara. Se amesteca si aluatul rezultat se intinde intr-o foaie de aproximativ 5 mm. Se presara foaia cu cele 200 gr migdale maruntite.
- Se taie fursecurile cu forme de stele si se asaza in tava de copt tapetata cu hartie. Se ung cu spuma pastrata si se coc 10-12 minute, apoi se scoate tava din cuptor iar fursecurile se transfera pe un gratar ca sa se raceasca.