- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Eugeniile de casa sunt biscuitii preferati ai copiilor, avand o aroma intensa de rom si find fragezi si gustosi.
Ingrediente
PENTRU BISCUITI:
- 300 gr faina alba
- 8 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 100 gr migdale macinate
- 270 gr zahar
- 300 gr unt
- coaja rasa de la o lamaie
- 4 linguri smantana
- sare
PENTRU CREMA:
- 100 gr unt
- 1 ou
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita esenta rom
- 4 linguri lapte
- 100 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina intr-un bol si se adauga untul moale, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina cernuta si migdalele macinate. Se amesteca usor cu o lingura si daca aluatul este prea gros se inmoaie cu smantana.
- Se framanta bine si se lasa la rece. Dupa ce aluatul s-a racit, se scoate, se intinde cu sucitorul si cu forme speciale se fac biscuitii.
- Se aranjeaza biscuitii in tava tapetata cu hartie si se coc la 160°C, apoi se lasa la racit si se prepara crema de ciocolata.
- Pentru crema, se amesteca intr-o cratita zaharul cu lapte, cacao, oua, se fierbe si se da deoparte. Untul se freaca cu esenta de rom, zeama de lamaie si se adauga in sosul de ciocolata.
- Se ung biscuitii cu crema de ciocolata si se lipsc doi cate doi, apoi s ebaga la frigider 2 ore pana cand crema s eintareste.