- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cremolata de capsuni este un desert semi-inghetat, foarte gustos si aromat, numai bun in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 kg capsuni
- sucul de la 3 portocale
- sucul de la 2 lamai
- 500 ml lapte
- 500 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Se curata capsunile,se spala si se zdrobesc cu furculita (sau la robot dar la viteza mica pentru ca trebuie sa ramana si bucatele de fruct) si se amesteca intr-un vas cu sucul de citrice, apoi se lasa la frigider 2 ore.
- Se amesteca laptele cu zaharul si se pune pe foc mic pana se topeste tot zaharul, avand grija sa nu clocoteasca.
- Dupa cele 2 ore se amesteca capsunile cu laptele rece,se baga la congelator pentru minim 6 ore, de preferat peste noapte.
- Cu o ora inainte de a o servi se scoate din congelator, se amesteca bine, apoi se pune in pahare si se servete.