Cremolata de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cremolata de capsuni este un desert semi-inghetat, foarte gustos si aromat, numai bun in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1 kg capsuni
    • sucul de la 3 portocale
    • sucul de la 2 lamai
    • 500 ml lapte
    • 500 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se curata capsunile,se spala si se zdrobesc cu furculita (sau la robot dar la viteza mica pentru ca trebuie sa ramana si bucatele de fruct) si se amesteca intr-un vas cu sucul de  citrice, apoi se lasa la frigider 2 ore.
  2. Se amesteca laptele cu zaharul si se pune pe foc mic pana se topeste tot zaharul, avand grija sa nu clocoteasca.
  3. Dupa cele 2 ore se amesteca  capsunile cu laptele rece,se baga la congelator pentru minim 6 ore, de preferat peste noapte.
  4. Cu o ora inainte de a o servi se scoate din congelator, se amesteca bine, apoi se pune in pahare si se servete.

Recomandari

Deserturi