Desert crocant cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Desertul crocant cu mere este foarte usor de preparat si, daca il serviti cu o cupa de inghetata devine un deliciu.

Ingrediente

    • 5 mere curatate si feliate
    • 120 ml sirop de artar
    • 100 gr faina alba
    • 75 gr fulgi de ovaz
    • 100 gr zahar brun
    • putina sare
    • 75 gr unt, la temperatura camerei

Instructiuni de preparare

  1. Asezati feliile de mere intr-o tava rodunda mai inalta , apoi stropiti-le cu sirop de artar.
  2. Separat ametsecati faina, fulgii de ovaz, zaharul si putina sare, apoi adaugati untul taiat cubulete si framantati cu degetele pana obtineti un aluat sfaramicios care il repartizati uniform peste merele din tava.
  3. Introduceti tava in cuptor pentru 35 de minute, pana cand crusta se rumeneste, apoi lasati 10 minute sa se racoreasca in tava dupa care puteti servi.

Recomandari

Deserturi