Desert cu piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest desert cu piersici nu trebuie sa il ratati pentru ca este foarte gustos si bun, mai ales daca il serviti rece.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 8 piersici proaspete, decojite si taiate felii subtiri
    • 30 gr zahar alb
    • 50 gr zahar brun
    • 1/4 lingurita scortisoara macinata
    • 1 varf de cutit nucsoara macinata
    • 1 lingura suc proapsat de lamaie
    • 2 lingurite amidon de porumb

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr faina
    • 40 gr zahar alb
    • 50 gr zahar brun
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita sare
    • 125 gr unt rece, taiat cubulete
    • 50 gr apa clocotita

    PENTRU DECOR:

    • 3 linguri zahar tos
    • 1 lingurita scortisoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Pentru umplutura, amestecati intr-un castron mare piersicile, zaharul alb si cel brun, scortisoara, nuscoara, sucul de lamaie si amidonul de porumb.Amestecati bine ca sa se acopere uniform toate feliile de piersica cu arome, apoi turnati totul intr-un vas termorezistent si bagati in cuptorul incins, pentru 10 minute.
  2. Intre timp, intr-un castron mare se amesteca faina cu zaharul alb, zaahrul brun, praful de copt si sarea. Se amesteca apoi se adauga cubuletele de unt amestecand cu varful degetelor pana cand amestecul devine sfaramicios. Adaugati treptat cate o lingura de apa rece, doar pana cand amestecul se leaga.
  3. Scoateti piersicile din cuptor, si adaugati aluatul cu lingura peste ele, apoi presarati amestecul de scortisoara cu zahar. Introduceti  tava iarasi in cuptor 30 de minute, pana cand aluatul devine auriu.

Recomandari

Deserturi