Frappe cu cartofi sofran ciocolata si lichior de nuci verzi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Frappe cu cartofi sofran ciocolata si lichior de nuci verzi este un desert deosebit si foarte rafinat. Combinatia ingredientelor dovedeste finetea preparatului finit.

Ingrediente

    • 1 cartof (circa 60 gr)
    • 130 ml frisca lichida
    • 100 ml lichior de nuci verzi rece (sau lichior de nuci)
    • 2 galbenusuri
    • 3 gr glucoza
    • 130 ml lapte
    • 100 gr ciocolata de menaj
    • 65 gr zahar
    • 1 pliculet de sofran
    • 30 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Curata cartoful si taie-l rondele subtiri, prajeste-le usor in unt si stropeste-le cu putin lapte.
  2. Separat, fierbe laptele ramas impreuna cu frisca lichida, sofranul si glucoza, apoi incorporeaza cu grija galbenusurile batute cu zahar. Pune vasul la bain-marie si fierbe compozitia, amestecand continuu, pana cand aceasta se tine pe lingura.
  3. Raceste-o, pune-o in vasul blenderului impreuna cu cartofii si mixeaza ingredientele. Toarna compozitia intr-o caserola si bag-o la congelator.
  4. Topeste ciocolata si toarn-o pe o placa de faianta sau marmura, formand 4 discuri de marime apropiata cu a gurii paharelor in care vei servi frappe-ul.
  5. Pune pe fundul paharelor inghetata scoasa din congelator, asaza deasupra cate un disc de ciocolata si toarna peste ele lichirul de nuci verzi foarte rece, in asa fel incat, atunci cand discul de ciocolata este spart cu lingurita, crema sa cada peste inghetata. Serveste frappe-ul imediat.

 

Recomandari

Deserturi