- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
In zilele caniculare de vara sau dupa o masa copioasa un sorbet de afine si zmeura este tot ce va trebuie ca sa va revigorati.
Ingrediente
- 250 ml apa
- 300 gr afina
- 300 gr zahar
- 300 gr zmeura
- frunze de menta proaspata pentru decor
Instructiuni de preparare
- Incalzeste apa intr-o cratita, fara sa dea in clocot. Cand apa este calda, toarna zaharul, dizolva-l si fierbe-l pana obtii un sirop. Pune fructele in vasul unui blender si paseaza-le pana obtii un piure omogen. Amesteca piureul cu siropul.
- Raceste rapid compozitia scufundand vasul cu compozitia in alt vas mai mare plin cu apa cu gheata.
- Da compozitia la frigider pentru cel putin 2 ore, dupa care transfer-o in aparatul de fcaut inghetata si raceste-o 20-30 de minute. Muta compozitia intr-un castron si pune-o in congelator.
- Inainte de a servi pune sorbetul in cupe si decoreaza cu frunzulite de menta proaspata.