Sorbet de dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sorbetul de dovleac este printre putinele tipuri de sorbeturi care se poate servi si ca gustare racoritoare de dupa-masa.

Ingrediente

    • 200 gr pulpa de dovleac
    • 4 pricomigdale
    • 200 ml apa
    • 3 linguri zahar
    • 300 gr unt
    • 40 ml lichior Amaretto

Instructiuni de preparare

  1. Taie dovleacul cubulete mici. Topeste untul intr-o craticioara, pune dovleacul si caleste-l usor 3 minute. Adauga zahrul si caramelizeaza-l incet, apoi stropeste cu lichirul si toarna apa.
  2. Acopera cu un capac si lasa totul sa fiarba inca 10 minute, pana cand dovleacul este inmuiat bine, apoi raceste compozitia.
  3. Incoporeaza pricomigdalele sfaramate si pune vasul in congelator. Cand incepe sa se congeleze, taie compozitia cu un cutit si amestec-o cu mixerul, apoi serveste-o in cupe.

Stiai ca...

Aceste sorbet deosebit de gustos este foarte bun daca il servesti alaturi de branza nematurata si cu putin otet balsamic?

Recomandari

Deserturi