- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sorbetul de dovleac este printre putinele tipuri de sorbeturi care se poate servi si ca gustare racoritoare de dupa-masa.
Ingrediente
- 200 gr pulpa de dovleac
- 4 pricomigdale
- 200 ml apa
- 3 linguri zahar
- 300 gr unt
- 40 ml lichior Amaretto
Instructiuni de preparare
- Taie dovleacul cubulete mici. Topeste untul intr-o craticioara, pune dovleacul si caleste-l usor 3 minute. Adauga zahrul si caramelizeaza-l incet, apoi stropeste cu lichirul si toarna apa.
- Acopera cu un capac si lasa totul sa fiarba inca 10 minute, pana cand dovleacul este inmuiat bine, apoi raceste compozitia.
- Incoporeaza pricomigdalele sfaramate si pune vasul in congelator. Cand incepe sa se congeleze, taie compozitia cu un cutit si amestec-o cu mixerul, apoi serveste-o in cupe.
Stiai ca...
Aceste sorbet deosebit de gustos este foarte bun daca il servesti alaturi de branza nematurata si cu putin otet balsamic?