Sorbet de telina si suc de morcovi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Conceput ca desert, sorbetul de telina si morcovi poate fi propus ca intermezzo intre doua feluri de mancare. Datorita gustului nu foarte dulce, e foarte placut pe timpul verii.

Ingrediente

    • 250 ml apa minerala
    • 350 gr tije de telina (cu frunze)
    • zeama de la 1/2 lamaie
    • 2 morcovi noi
    • 340 gr zahar
    • 100 gr mere verzi
    • 1/2 albus de ou

Instructiuni de preparare

  1. Fierbe apa minerala cu zaharul, apoi lasa siropul sa se raceasca. Taie tijele de telina bucati si opareste-le 1 minut in apa clocotita, apoi raceste-le intr-un castron cu apa rece si gheata. Pune-le in blender, adauga merele curatate de coaja si cotoare, taiate bucati si mixeaza-le impreuna cu zeama de lamaie. Adauga 250 ml din siropul racit si albusul batut spuma tare.
  2. Toarna compozitia in aparatul de facut inghetata si procedeaza conform instructiunilor de preparare.
  3. Inainte de a aduce la masa, paseaza morcovii in blender si filtreaza sucul. Toarna sucul de morcovi in cupe sau in pahare, pune sorbetul deasupra si serveste-l imediat.



Recomandari

Deserturi