- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conceput ca desert, sorbetul de telina si morcovi poate fi propus ca intermezzo intre doua feluri de mancare. Datorita gustului nu foarte dulce, e foarte placut pe timpul verii.
Ingrediente
- 250 ml apa minerala
- 350 gr tije de telina (cu frunze)
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 morcovi noi
- 340 gr zahar
- 100 gr mere verzi
- 1/2 albus de ou
Instructiuni de preparare
- Fierbe apa minerala cu zaharul, apoi lasa siropul sa se raceasca. Taie tijele de telina bucati si opareste-le 1 minut in apa clocotita, apoi raceste-le intr-un castron cu apa rece si gheata. Pune-le in blender, adauga merele curatate de coaja si cotoare, taiate bucati si mixeaza-le impreuna cu zeama de lamaie. Adauga 250 ml din siropul racit si albusul batut spuma tare.
- Toarna compozitia in aparatul de facut inghetata si procedeaza conform instructiunilor de preparare.
- Inainte de a aduce la masa, paseaza morcovii in blender si filtreaza sucul. Toarna sucul de morcovi in cupe sau in pahare, pune sorbetul deasupra si serveste-l imediat.