- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu banane sunt delicioase, dar dupa ce au stat o noapte la frigider le se fragezesc si sunt perfecte la gustare.
Ingrediente
- 200 gr margarina
- 200 gr zahar tos alb
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 banana pasata
- 400 gr faina alba
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
PENTRU GLAZURA:
- 3 linguri unt
- 60 gr zahar pudra
- 1 lingura lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mixati margarina cu zaharul pana cand amestecul devine fin si pufos. Adaugati ouale, esenta de vanilie si piureul de banane, apoi omogenizati bine amestecul. Separat amestecati faina, bicarbonatul de sodiu si sare, si turnati-l peste crema de un, omogenizand bine aluatul.
- Cu o lingurita turnati bilute de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei, si coaceti-le 12-15 minute, pana cand se rumenesc usor. Cand cunt gata scoateti tava din cuptor si lasati-le pe un gratar ca sa se raceasca.
- Intr-un catron amestecati untul,zaharul pudra, laptele si esenta de rom pana obtineti o pasta cu care puteti glazura fursecurile racite.