Fursecuri cu banane- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu banane trebuie sa le incercati,mai ales ca, daca le tineti la frigider 2-3 zile ele se fragezesc si devin mai aromate.

Ingrediente

    PENTRU FURSECURI:

    • 100 gr margarina
    • 200 gr zahar brun
    • 2 oua
    • 3 banane pasate
    • 400 gr faina alba
    • 2 lingurite praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1/2 lingurita sare
    • 1/2 lingurita cuisoare macinate
    • 100 gr nuci tocate

    PENTRU GLAZURA:

    • 500 gr zahar pudra
    • 1 lingura unt topit
    • 2/3 lingurita esenta de vanilie
    • 3 linguri lapte

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca bine margarina cu zaharul brun pana obtineti o crema fina si aerata in care incorporati piureul de banane si ouale.
  2. Separat, cerneti faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si condimentele, apoi adaugati terpata in crema de oua, omogenizand bine.
  3. Adaugati nucile tocate, apoi cu o lingurita formati gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm unele de altele. Introduceti tava la cuptor pentru 12 minute, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.
  4. Cand fursecurile s-au racit pudrati jumatate din ele cu zahar, iar restul ungeti-le cu glazura.
  5. Pentru glazura, amestecati zaharul pudra cu untul topit si esenta de vanilie, pana obtineti o pasta cu care puteti glazura fursecurile racite.

Recomandari

Deserturi