- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu banane trebuie sa le incercati,mai ales ca, daca le tineti la frigider 2-3 zile ele se fragezesc si devin mai aromate.
Ingrediente
PENTRU FURSECURI:
- 100 gr margarina
- 200 gr zahar brun
- 2 oua
- 3 banane pasate
- 400 gr faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 100 gr nuci tocate
PENTRU GLAZURA:
- 500 gr zahar pudra
- 1 lingura unt topit
- 2/3 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri lapte
Instructiuni de preparare
- Se amesteca bine margarina cu zaharul brun pana obtineti o crema fina si aerata in care incorporati piureul de banane si ouale.
- Separat, cerneti faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si condimentele, apoi adaugati terpata in crema de oua, omogenizand bine.
- Adaugati nucile tocate, apoi cu o lingurita formati gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm unele de altele. Introduceti tava la cuptor pentru 12 minute, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.
- Cand fursecurile s-au racit pudrati jumatate din ele cu zahar, iar restul ungeti-le cu glazura.
- Pentru glazura, amestecati zaharul pudra cu untul topit si esenta de vanilie, pana obtineti o pasta cu care puteti glazura fursecurile racite.