- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu ciocolata alba si afine sunt mai fragede si mai aromata dupa 2-3 zile de la preparare.
Ingrediente
- 140 gr unt, la temperatura camerei
- 140 gr zahar brun
- 2 oua
- 250 gr fulgi de ovaz
- 300 gr faina alba
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 200 gr afine uscate
- 140 gr fulgi de ciocolata alba
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati uutl cu zaharul brun pana cand obtineti un amestec fin si aerat. Adaugati treptat cele doua oua, omogenizand bine dupa fiecare. Separat, amestecati fulgii de ovaz, faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, apoi incorporati amestecul in crema de ou. Cand aluatul este omogen, adaugati afinele si fulgii de ciocolata alba, amestecand usor.
- Cu o lingurita luati bilute din aluat si asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm unele de altele.
- Introduceti tava in cuptorul incins pentru 10-12 minute, la foc moderat, pana se rumenesc. Cand sunt gata, scoateti tava din cuptor si transferati fursecurile pe un gratar pana se racesc.