Fursecuri cu ciocolata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu ciocolata sunt foarte apreciate atat de cei mici cat si de cei mari, datorita aromei fine de ciocolata. Fursecurile cu ciocolata pot fi servite cu succes ca gustare intre mese.

Ingrediente

    • 10 gr unt
    • 1 lingura esenta de vanilie
    • 180 gr faina
    • 200 gr ciocolata maruntita
    • 225 gr zahar
    • 1 ou
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • sare
    • 140 gr nuci macinate si prajite

Instructiuni de preparare

  1. Bati zaharul cu untul moale pana se obtine o crema fina in care adaugi oul, esenta de vanilie si bicarbonatul. Amesteci separat faina cu putina sare, apoi o adaugi peste compozitia anterioara. la final, incorporezi ciocolata maruntita si nucile.
  2. Din compozitia obtinuta formezi bilute din aluat de 5 cm diametru si le asezi intr-o tava unsa cu unt, la distanta 10 cm una de alta. Coci fursecurile in cuptor pentru 10 -15 minute, pana cand devin maronii cand le scoti din tava si le  lasi sa se raceasca pe un grilaj.
  3. Frusecurile de ciocolata pot fi pastrate acoperite pana la 3 zile, la temperatura camerei.

Recomandari

Deserturi