Fursecuri cu banane si fulgi de ovaz- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu banane si fulgi de ovaz sunt atat de gustoase, incat nu lipsesc de la nici o gustare alaturi de putin ceai.

Ingrediente

    • 150 gr margarina
    • 200 gr zahar brun
    • 1 oua
    • 2 banane coapte pasate
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 200 gr faina alba
    • 1/2  lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1 lingurita sare
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita cuicoare macinate
    • 450 gr fulgi de ovaz
    • 100 gr nuci tocate

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati margarina cu zaharul pana obtineti un amestec fin si aerat in care incorporati treptat piureul de banane, oul si esenta de vanilie.
  2. Separat, amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, cuisoarele, scortisoara si adaugati treptat in amestecul cu banane. Omogenizati compozitia in care adaugati fulgii de ovaz si nucile tocate.
  3. Cu o lingurita luati din aluat si asezati gramajoare in tava de copt tapetata cu hartie de copt la distanta de 1 cm unele de altele.
  4. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 8-10 minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar pana se racesc.

Recomandari

Deserturi