- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu banane si fulgi de ovaz sunt atat de gustoase, incat nu lipsesc de la nici o gustare alaturi de putin ceai.
Ingrediente
- 150 gr margarina
- 200 gr zahar brun
- 1 oua
- 2 banane coapte pasate
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 gr faina alba
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita cuicoare macinate
- 450 gr fulgi de ovaz
- 100 gr nuci tocate
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati margarina cu zaharul pana obtineti un amestec fin si aerat in care incorporati treptat piureul de banane, oul si esenta de vanilie.
- Separat, amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, cuisoarele, scortisoara si adaugati treptat in amestecul cu banane. Omogenizati compozitia in care adaugati fulgii de ovaz si nucile tocate.
- Cu o lingurita luati din aluat si asezati gramajoare in tava de copt tapetata cu hartie de copt la distanta de 1 cm unele de altele.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 8-10 minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar pana se racesc.