- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu afine sunt delicioase si apetisante, mai ales daca le serviti cu o ceasca de cafea.
Ingrediente
- 400 gr faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 100 gr margarina
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 200 gr zahar tos alb
- 1 lingurita esenta de migdale
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- 200 gr afine proaspete
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare, amestecati margarina cu zaharul pana obtineti o crema fina si aerata in acre incorporati treptat ouale, coaja rasa de lamaie si esenta de migdale. Amestecati bine compozitia, apoi adaugati faina, praful de copt si sarea. Dupa ce ati omogenizat bine aluatul, acoperiti castronul cu folie de plastic si bagati-l la frigider pentru 3-4 ore.
- Cu o lingurita luati din aluat si faceti gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm unele de altele.
- Introduceti tava in cuptorul incins si lasati sa se coaca pentru 12-15 minute, apoi scoateti din cuptor si dupa 10 minute transferati-le pe un gratar ca sa se raceasca.