Fursecuri cu crema de cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu crema de cafea sunt aromate, delicioase, economice si se prepara foarte usor, fiind mult mai fragede daca sunt servite a doua zi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina
    • 120 ml ulei
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 ou
    • 1 galbenus
    • 100 gr zahar brun
    • esenta de rom

    PENTRU CREMA:

    • 150 gr zahar pudra
    • 2 galbenusuri
    • 1 pliculet zahar Buoubon
    • 200 gr unt
    • 9 linguri apa
    1. 2 lingurite cafea solubila

Instructiuni de preparare

  1. Pentru fursecuri, se mixeaza bine faina cu zaharul, praful de copt, se adauga esenta de rom, uleiul si oul cu galbenusul si se mixeaza pana se obtine un aluat care poate fi modelat usor.
  2. Cu mainile umezite de ulei, se modeleaza sfere de marime potrivita care s epun in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele. cand s-a umplut tava se baga in cuptorul incins pentru 5-6 minute, apoi se lasa sa se raceasca in tava.
  3. pentru crema, se freaca unutl cu zaharul si galbenusurile, apoi se adauha apa, zaharul Bourbon si cafeaua instant. Se amesteca bine pana se obtine o crema fina cu care se umplu fursecurile doua cate doua, apoi se asaza pe un platou si se dau la rece pentru 2 ore inainte de a le servi.

Recomandari

Deserturi