- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu portocale si ciocolata alba sunt delicioase si foarte aromate. Daca le tineti la frigider ele se fragezesc si devin mult mai gustoase.
Ingrediente
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar brun
- 100 gr zahar tos alb
- 1 ou
- 1 lingura coaja rasa de portocale
- 450 gr faina alba
- 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lignurita sare
- 250 gr fulgi de ciocolata alba
- 150 gr nuci tocate
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mixati untul cu cele doua feluri de zahar, pana obtineti o crema fina si aerata, in care incorporati oul si coaja rasa de portocale, omogenizand bine amestecul. Separat, amestecati faina, bicarbonatul de sodiu si sare, apoi incorporati in crema de unt. Omogenizati amestecul, apoi incorporati ciocolata si nucile tocate.
- Luati cu o lingura bile din aluat si puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti-le 10-12 minute in cuptorul incins. Cand fursecurile sunt gata, lasati-le sa se raceasca 2 minute in tava, apoi transferati-le pe un gratar ca sa se raceasca complet.