- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile lipite cu gem se prepara foarte usor, sunt gustoase si pe placul tuturor.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 100 ml smantana
- 1 ou
- 125 gr faina
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- gem de fructe
- PENTRU GLAZURA:
- 100 ml frisca
- 100 gr ciocolata neagra
- fructe uscate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 20 de bucati
Timp de preparare 10 minute
Timp de coacere 5 minute
Timp de fierbere 5 minute
- Se pu oul cu zaharul si smantana intr-un vs si se amesteca bine. Se adauga faina cu praful de copt si putina sare si se amesteca bine.
- In tava de copt unsa cu putin unt topit se pun mici bile de aluat care se coc 5 minute, apoi se lasa pana se racesc complet si se lipesc cu gem intre ele.
- Pentru glazura, frisca fiarta se toarna peste ciocolata rupta bucati si apoi, dupa ce se topesc se toarna peste fursecuri.
- Se presara fructe uscate maruntite si se lasa la rece pana se incheaga glazura, apoi se servesc.