- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema desert la pahar ets eun desert racoritor de vara, foarte aromat si usor de preparat. Pentru o variatie a gustului puteti folosi de fiecare data alte fructe si alt fel de gem, astfel aroma va fi mereu alta.
Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 1 lingura rasa faina
- 300 ml lapte
- rom
- 4 albusuri
- fructe de sezon
- 2 linguri gem de fructe preferat
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, faina, laptele si putina esenta de rom. Se pune pe foc, batand energic cu telul pana compozitia se ingroasa. se da vasul la o parte de pe foc si se adauga 2 albusuri batute spuma.
- Se aranjeaza pe fundul unor cupe fructe de sezon si se acopera cu un strat din crema preparata.
- Celelalte 2 albusuri se freaza 30 de minute in aceeasi directie cu 2 linguri de zahar si gem de fructe, pana isi mareste volumul si se ingroasa. Crema obtinuta se asaza peste cea de vanilie in cupe, se decoreaza cu fructe si se baga la frigider 2-3 ore.