- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de nuci sau alune este un desert relativ usor de preparat si pe care il puteti servi dupa-amiaza alaturi de o ceasca de cafea.
Ingrediente
- 750 ml lapte
- 1 plic de budinca
- 150 gr zahar
- vanilie
- 130 gr miez de nuca sau alune
- 250 gr frisca
Instructiuni de preparare
- In 8 linguri de lapte rece se dizolva praful de budinca, care dupa ce s-a dizolvat se da deoparte. Restul de lapte se fierbe cu zaharul si vanilia, apoi se ia de pe foc si se amesteca cu amestecul de lapte si budinca, asezand vasul la bain-marie. Trebuie sa fiarba in clocot 3 minute, apoi se da deoparte si se amesteca continuu pana se raceste. Cand compozitia este aproape rece se adauga nuca sau alunele zdrobite cu cutitul.
- Din cantitatea de frisca un sfert se pastreaza pentru decor, iar restul se amesteca cu crema racita. Crema se pune in cupe, iar deasupra se decoreaza cu fructe confiate sau din dulceata si frica.
- Crema se pastreaza la frigider pana in momentul servirii si abia cu 5 minute inainte de a o servi se transfera in cupe.