- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata de alune cu frisca este o inghetata rafinata si aromata pe care o puteti servi si pentru a prezenta diferite deserturi.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se adauga intr-un litru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 gr de zahar. Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina. Se bate cu telul pana se dizolva complet gelatina si se pune la frigider.
- Separat, se amesteca laptele, smantana si alunele pralinate si se pun la foc.
- Cand se infierbanta, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, lichiorul de alune si 2 foi de gelatina. Se lasa sa dea un clocot, avand grija sa nu se taie, apoi se lasa la racit. Se serveste punand in castronele un strat de gelatina de cafea peste care se adauga inghetata de alune si se acopera cu frisca preparata din smantana dulce. Se decoreaza cu un praf de cacao.