- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
In zilele calde de vara, nimic nu poate fi mai delicios decat o inghetata parfumata de fructe. Astazi va prezint o inghetata de nectarine, extrem de simplu de realizat si deosebit de gustoasa datorita prezentei laptelui condensat.
Ingrediente
- 400 gr pulpa nectarine
- 200 ml lapte condensat neindulcit
- 150 gr zahar
- 200 gr frisca lichida
- 1 lamaie mica ( doar sucul)
- 1 baton vanilie
- migdale tocate marunt / samburi de pin
Instructiuni de preparare
- Curatam nectarile de coaja si le taiem in bucati mici. Amestecam cubuletele de nectarine cu zaharul si le mixam pana obtinem un piure. Punem piureul obtinut intr-o craticioara pe foc mic pentru 5 minute sau pana cand zaharul se topeste complet dupa care stingem focul si adaugam semintele unui baton de vanilie. Acoperim craticioara cu un capac si o lasam sa se raceasca.
- Daca va deranjeaza prezenta semintelor de vanilie, puteti strecura piureul dupa ce s-a racit.
- Adaugam 200 gr de lapte condensat neindulcit peste piureul de fructe si amestecam bine. Dupa ce am incorporat laptele condensat, adaugam sucul unei lamai mici si amestecam din nou.
- Mixam 200 gr frisca pana ce incepe sa prinda consistenta si sa devina cremoasa apoi o incorporam amestecului anterior.
- Punem inghetata intr-un vas de plastic pe care-l acoperim cu capac si il bagam la congelator pentru 5-6 ore.
- Este foarte important ca in primele 2 ore sa scoatem inghetata din congelator din 30 in 30 minute si sa o mixam foarte bine. Facem acest lucru ca sa impiedicam formarea cristalelor de gheata.
- Servim inghetata cu migdale tocate marunt sau cu samburi de pin presarati pe deasupra.
SFATURI:
- Lasati vasul in care urmeaza sa punem inghetata la congelator pentru cel putin 2-3 ore. Daca este posibil, lasati-l peste noapte, acoperit cu capac, in congelator.
- Folositi un lapte condensat cu o consistenta mai lichida si neaparat neindulcit. Daca laptele folosit de dumneavoastra este dulce, reduceti cantitatea zaharului din reteta.