- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul de mandarine este foarte gustos si aromat, perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 300 gr zahar
- 500 ml apa
- coaja si zeama de la 5 mandarine
- 8 foi de gelatina
- 200 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita se fierb zaharul, apa si coaja de mandarine. Dupa ce s-a legat pufin siropul, se scoate coaja de mandarine si se lasa siropul sa se raceasca. Se adauga zeama de mandarine si gelatina inmuiata in 2 linguri de apa rece.
- Se fierbe siropul pana se topeste gelatina. Compozitia se pune intr-un castron la frigider, unde se lasa pana se prinde putin, apoi se amesteca cu frisca.
- Compozitia se pune in cupe umezite care se dau la frigider. inainte de a se servi, se uda cupele cu o carpa inmuiata in apa fierbinte si se rastoarna jeleul pe farfurioare.