- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul de zahar ars este reteta de succes pentru un desert si elegant in acelasi timp.
Ingrediente
- 200 gr zahar
- 1 litru lapte
- vanilie
- 7 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 20 gr gelatina
- 200 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se ard 100 gr zahar intr-o craticioara, iar caramelul se stinge cu putin lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el tot laptele fiert cu vanilie. Compozitia se lasa la fiert pana se topeste zaharul ars.
- Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa si se amesteca cu laptele in care s-a dizolvat zaharul. Totul se lasa la fiert pe foc mic, batand mereu cu telul, pana se leaga putin.
- Compozitia calduta se amesteca cu gelatina, inmuiata in 2 linguri de apa rece, si se mai dau cateva clocote pana se topeste gelatina. Totul se strecoara prin sita si se toarna intr-un castron de sticla umezit, care se pune la frigider.
- Inainte de a servi, se cufunda castronul in apa calda, se rastoarna jeleul si se garniseste cu frisca.