Lebkuchen

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lebkuchen este un desert nemtesc care se prepara mai ales de Craciun, cu diferite arome si decoruri.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 75 gr migdale macinate
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 2 lingurite ghimbir macinat
    • 1/2 lingurita nuci macinate
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1/2 lingurita cuisoare
    • coaja rasa de la 1 portocala
    • coaja rasa de la 1 lamaie
    • 200 miere de albine
    • 85 gr unt

    PENTRU DECOR:

    • 150 gr migdale jumatati, oparite

    USTENSILE:

    • 2 tavi mari tapetate cu hartie de copt

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare amestecati faina cu migdalele macinate, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, aromele si coaja rasa de portocala si de lamaie. Topiti la aragaz untul impreuna cu mierea de albine si amestecati totul pana obtineti un aluat consistenta. Acoperiti castronul cu folie alimentara si lasati aluatul sa se raceasca.
  2. Luati cu mana bilute de aluat cu diametrul de 3 cm si asezati-le in tavile pregatite, la distanta unele de altele. Turtiti-le cu palma sub forma de cercuri. Puneti in mijlocul fiecarei turtite o migdala si coaceti0le 15 minute, pana incep sa se crape si se rumenesc frumos. Cand sunt gata scoateti-le pe un gratar sa se raceasca.

Recomandari

Deserturi