- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta traditionala americana de clatite poate fi oricand modificata unuii preferand sa le safureze cu bacon sau parmezan
Ingrediente
- 225 gr faina alba
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 40 gr de zahar
- 300 ml de lapte batut
- ulei de floare-soarelui sau unt pentru prajit
- miere pentru servit
- un ou
Instructiuni de preparare
- In bolul unui mexer amestecati faine.bicarbonatul de sodiu, si zaharul. Adaugati oul, amestecati aluatul apoi adaugati laptele batut cate putin pana obtineti o consistenta pufoasa si netede.
- Incingeti o tigaie cu putin ulei de floarea-soarelui sau unt. Cand uleiul este incins puneti cu polonicul aluat in tigaie de grosimea pe care o doriti si coaceti 2-3 minute pe fiecare parte.
- Cand clatitele s-au racit puneti peste ele un fir de miere si serviti.