Clatite americane cu lapte batut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta traditionala americana de clatite poate fi oricand modificata unuii preferand sa le safureze cu bacon sau parmezan

Ingrediente

    • 225 gr faina alba
    • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
    • 40 gr de zahar
    • 300 ml de lapte batut
    • ulei de floare-soarelui sau unt pentru prajit
    • miere pentru servit
    • un ou

Instructiuni de preparare

  1. In bolul unui mexer amestecati faine.bicarbonatul de sodiu, si zaharul. Adaugati oul, amestecati aluatul apoi adaugati laptele batut cate putin pana obtineti o consistenta pufoasa si netede.
  2. Incingeti o tigaie cu putin ulei de floarea-soarelui sau unt. Cand uleiul este incins puneti cu polonicul aluat in tigaie de grosimea pe care o doriti si coaceti 2-3 minute pe fiecare parte.
  3. Cand clatitele s-au racit puneti peste ele un fir de miere si serviti.

Recomandari

Deserturi