- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele cu crema este desertul preferat de copii si adulti, fiind in acelasi tmp desertul copilariei noastre.
Ingrediente
- 8 mere
- 500 ml vin alb
- 4 linguri cu zahar
- 4 oua
- vanilie
- 200 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Cureti merele de coaja, le golesti de partea tare din mijloc si de seminte, le pui intr-o cratita cu pereti inalti si le acoperi cu vin alb. Fierbi la foc mic pana cand merele se inmoaie si se pot consuma.
- Scoti merele si le pui pe un platou, unul langa altul, iar vinul ramas il amesteci cu zahar si vanilie si-l fierbi pana ajunge sirop legat.
- Tragi cratita de pe foc, lasi sa se raceasca, apoi ingrosi siropul cu galbenusurile frecate bine. Umpli golurile de la mere cu dulceata de care doresti, acoperi cu crema de galbenusuri si imbraci in frisca, apoi le dai la rece o ora inainte de a le servi.