- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele tiroleze este un desert pe care sunt sigura ca il veti adora.
Ingrediente
- 6 mere acrisoare
- 1/2 lamaie
- 200 ml lapte
- 4 linguri cu faina
- 1 ou
- 125 ml ulei
- zahar vanilinat
- zahar pudra
- 1 lingura cu unt
Instructiuni de preparare
- Speli oul si-l spargi intr-o farfurie adanca, pui faina si amesteci, subtiezi cu lapte si pui in aluat o lingura de unt. Aluatul il pui la rece pentru o ora, dupa care faci din el clatite pe care le prajesti intr-o tigaie speciala unsa cu putin ulei.
- Merele le cureti de coaja, le tai felii subtiri si Ie presari cu zahar si vanilie. Le stropesti cu zeama de la 1/2 lamaie si le tii sa se macereze la rece. Umpli clatitele cu ele si le rulezi, apoi le servesti presarate cu zahar farin.