Mere tiroleze

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merele tiroleze este un desert pe care sunt sigura ca il veti adora.

Ingrediente

    • 6 mere acrisoare
    • 1/2 lamaie
    • 200 ml lapte
    • 4 linguri cu faina
    • 1 ou
    • 125 ml ulei
    • zahar vanilinat
    • zahar pudra
    • 1 lingura cu unt

Instructiuni de preparare

  1. Speli oul si-l spargi intr-o farfurie adanca, pui faina si amesteci, subtiezi cu lapte si pui in aluat o lingura de unt. Aluatul il pui la rece pentru o ora, dupa care faci din el clatite pe care le prajesti intr-o tigaie speciala unsa cu putin ulei.
  2. Merele le cureti de coaja, le tai felii subtiri si Ie presari cu zahar si vanilie. Le stropesti cu zeama de la 1/2 lamaie si le tii sa se macereze la rece. Umpli clatitele cu ele si le rulezi, apoi le servesti presarate cu zahar farin.

Recomandari

Deserturi