- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Napolitanele cu ciocolata de casa sunt foarte gustoase si aromate, fiind o placere pentru copii sa le savureze!
Ingrediente
- un pachet foi de napolitana
PENTRU CIOCOLATA NEAGRA:
- 300 gr zahar
- 125 ml apa
- 300 gr lapte praf
- 50 gr cacao
- 150 gr unt
- o fiola esenta rom
PENTRU CIOCOLATA ALBA:
- 350 gr zahar
- 100 gr unt
- 250 ml apa
- 300 gr lapte praf
- o fiola esenta vanilie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 40 bucati
Timp de preparare 60 minute+ 30 minute fierbere+ 1 zi asteptare
- Pentru ciocolata neagra se pun pe foc apa si zaharul si se lasa la fiert pana ce se obtine un sirop gros, dar nu ca mierea. Se pune cacaua, se mai lasa sa fiarba un clocot si apoi se trage de pe foc. Se adauga untul care se incorporeaza complet, esenta de rom si apoi laptele praf, lingura cu lingura si se amesteca bine.
- In tava mare a aragazului se pune o foaie de napolitana si se toarna crema de ciocolata. Se niveleaza cu un cutit inmuiat in apa rece si apoi se acopera cu o alta foaie de napolitana. Se apasa usor si se lasa deoparte.
- Pentru ciocolata alba se pun la foc apa, zaharul si untul. Dupa ce s-au topit zaharul si untul, se adauga laptele praf si esenta de vanilie, se amesteca bine.
- Se toarna crema alba peste a doua foaie de napolitana, se niveleaza si se acopera cu o alta foaie de napolitana. Se apasa usor si se da la rece de pe o zi pe alta.
Daca foaia de napolitana se inmoaie usor cu un sirop fiert de zahar cu apa sau cu suc de la compot, ea poate fi rulata cu usurinta si apoi taiata.