- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nuga este un desert bun si aromat, iar consumat in doze limitate este chiar recomandat.
Ingrediente
- 300 gr zahar
- vanilie
- 150 gr miere de albine
- zeama de la 1/2 lamaie
- 4 albusuri
- 150 gr nuci amestecate cu fistic, taiate mare
Instructiuni de preparare
- Se face intr-o craticioara un sirop legat din apa si zahar. Se adauga mierea, amestecand continuu. Se pune zeama de lamaie peste miere si se fierbe amestecul pe foc mic, pana se ingroasa. Se inglobeaza in compozifia cu miere nucile amestecate cu fisticul.
- Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in crema de miere calda. Se toarna crema pe o folie de aluminiu udata cu apa, se intinde in strat de 2 cm cu cutitul si se acopera tot cu folie udata. Se preseaza sub o greutate si, dupa cateva ore, se taie rece in romburi.