- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un pandispan simplu si delicios, numai bun de realizat atunci cand sunteti in pana de idei. Se poate face si numai cu vanilie sau numai cu cacao, se pot adauga nuci sau alte fructe uscate.
Ingrediente
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se bat spuma albusurile pana cand nu mai cad de pe tel, apoi se adauga treptat zaharul , batand energic in continuare.. Se adauga apoi pe rand galbenusurile, batand cu telul dupa fiecare, apoi zaharul vanilat si la final faina, amestecand usor de jos in sus cu o spatula de lemn.
- Se unge o forma de chec sau de tort cu unt, se toarna compozitia in ea si se introduce apoi in cuptorul incins. Cand este gata se lasa putin, apoi se desprind marginile cu cutitul si se scoate pandispanul.
- Din acest blat se poate face foarte usor un tort daca se taie pe orizontala in 2 sau 3 foi si se umplu cu crema, sau se poate servi ca atare decorata cu zahar pudra sau frisca batuta spuma tare.