- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parfeul cu branza si piersici este un digestiv nemaipomenit de aromat, pe care il puteti servi in zielle caniculare de vara.
Ingrediente
- 500 gr branza dulce
- 1 galbenus
- 50 ml crema de menta sau lichior de portocala
- 4 linguri zahar
- 500 gr piersici
- 1 lingura migdale
Instructiuni de preparare
- Se introduce branza in mixer, se bate bine, apoi se adauga galbenusul de ou, crema de menta sau lichiorul de portocale, zaharul si se bate in continuare pana se omogenizeaza perfect. Se pune la frigider.
- Se curata fructele de coaja si samburi. Jumatate din cantitatea de piersici se taie felii si apoi cubulete, iar cealalta jumatate se mixeaza, transformandu-se in piure. Se lasa la rece aproximativ 4 ore.
- In momentul servirii, se asaza in cupe de inghetata, in straturi alternative, piure de piersici amestecat cu bucatele de pulpa, crema de branza.
- Operatia se repeta pana se epuizeaza ingredientele. Deasupra se pun felii de migdale si se serveste imediat.