- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma cu cafea este un desert simplu si rafinat de vara, pe care il puteti servi ca gustare de dupa-amiaza.
Ingrediente
- 1 lingura cafea solubila
- 40 gr lapte praf
- 2 albusuri
- 3 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 1 lingura cacao
- 3 foi de gelatina
- sare
Instructiuni de preparare
- Se inmoaie gelatina intr-o lingura de apa rece. Se pun intr-o craticioara laptele praf dizolvat in 3 linguri de apa, impreuna cu cafeaua solubila si 1 lingura de zahar.
- Se pune amestecul la fiert si se amesteca pana se topeste zaharul. Se pun foile de gelatina in lapte si se amesteca pana se topesc. Se bat albusurile spuma tare cu sarea si, cand spuma nu mai cade de pe tel, se adauga restul de zahar si se mai bat putin albusurile pentru a se amesteca zaharul.
- Se inglobeaza usor albusurile in crema de cafea rece. La sfarsit se pune crema in cupe si se fine 1 ora la frigider. Inainte de a servi, se pudreaza crema cu cacao.