- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Impatimitii de ciocolata stou ca parfeul de ciocolata este un desert delicios care poate fi savurat oricand, in orice sezon.
Ingrediente
- 100 ml apa
- 3 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 100 gr ciocolata
- 2 linguri cacao
- 400 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se pune intr-un ibric mai mare apa, se adauga ciocolata, cacaua, zaharul si se lasa sa fiarba pe foc mic, amestecand continuu.
- Siropul se fierbe 5-6 minute, pana incepe sa clocoteasca. Se ia ibricul de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga galbenusurile pe rand si se freaca bine.
- Se lasa compozitia sa se raceasca, se amesteca usor cu frisca si se toarna in forme care se pot pune in frigider sau chiar in congelator pana a doua zi.