- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Perele ascunse etse un desert delicios, aromat, dulce si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 4 pere
- 80 gr ciocolata amaruie
- 1 lingurita unt
PENTRU ALUAT:
- 80 gr unt
- 80 gr faina
- 80 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas se pun faina, zaharul si untul taiat inbucati mici. Se amesteca cu varful degetelor pentru a obtine un amestec sfaramicios, neomogen, care se da la rece.
- Perele se curata de coaja si de cotorul cu seminte, iar plual se taie in cuburi mici.
- Intr-o tigaie, se topeste untul si se pun perele taiate sa se soteze pentru 5 minute. Se adauga o lingura de zahar si se mai lasa 5 minute pana cand perele se caramelizeaza usor.
- Intr-un vas mare sau in forme mai mici se pun e un strat mic de pere caramelizare, apoi se repartizeaza ciiocolata rupta bucati si se acopera cu un strat de firimituri.
- Se dau formele la cuptor pentru 30 de minute, pana cand aluatul de deasupra devine usor auriu.