Pere umplute cu nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Perele umplute cu nuca cu siguranta va aduce aminte de deserturile bunicii, din copilarie. Este un desert aromat, delicat si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 6 pere
    • 3 linguri miere de albine
    • 2 linguri nuca pisata
    • scortisoara
    • 1 lingura cu unt

Instructiuni de preparare

  1. Spala perele si taiele pe lungime in jumatati. Cu o lingurita, scoate partea cu seminte, indeparteaza-le cu varful unui cutit si toaca pulpa.
  2. Aranjeaza perele intr-o tava, pune in fiecare scobitura putin unt si baga-le in cuptorul incins pentru 10 minute.
  3. Intre timp, amesteca pulpa tocata cu mierea de albine si nuca zdrobita si aromatizeaza cu putina scortisoara.
  4. Scoate perele din cuptor, umple-le cu amestecul de nuca si baga-le iarasi in cuptor 5-10 minute.
  5. Perele se servesc calde sau reci, alaturi de o lingurita de frisca.

Recomandari

Deserturi