- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piersicile boieresti este un desert foarte aromat si apetisant, pe care il puteti prepara si cu piersici.
Ingrediente
- 10-12 piersici mari si bine coapte
- 200 gr zahar
- vanilie
- 2 albusuri
- 10 miezuri de nuca
- sirop de dulceata
- 200 ml apa
Instructiuni de preparare
- Din apa, zahar si vanilie faci un sirop pe care-l fierbi intr-o oala mica si inalta. Scoti samburii fructelor dupa ce le-ai spalat bine, le asezi cate 4-6 jumatati pe lingura de spumuit, le fierbi un minut in sirop, le scoti si le scurgi.
- Cand ai terminat toate piersicile, le asezi pe o farfurie mare si le umpli cu spuma de ou batuta tare, in care incorporezi nuca macinata si sirop de dulceata. Lasi la rece si servesti langa biscuiti.