- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota cu zmeura si ciocolata este un desert foarte aromat si indragit pentru ca este racoritor si aromat.
Ingrediente
- 600 ml lapte
- 1 baton de vanilie
- 6 galbenusuri
- 175 gr zahar
- 200 gr ciocolata amaruie
- 10 gr gelatina
- 250 gr zmeura
- 200 gr frisca
- 25 piscoturi
- 2 linguri lichior de zmeura
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 70 minute
- Inmoi gelatina in 100 ml apa rece. Fierbi 500 ml lapte cu batonul de vanilie, lei vasul de pe foc, apoi acoperi cu un capac.
- Dupa 10 minute, scoti batonul si torni laptele cald peste galbenusuri si 150 gr zahar. Le fierbi la foc mic pana se ingroasa.
- Stingi focul si, in crema calda, adaugi ciocolata si gelatina, omogenizand, iar dupa ce s-a mai racit, incorporezi frisca si 3/4din zmeura.
- Din 200 ml apa, laptele si zaharul ramase si lichiorul de zmeura, faci un sirop prin care treci repede piscoturile. Tapetezi cu piscoturi o forma, torni crema de ciocolata si acoperi cu restul de piscoturi.
- Introduci sarlota in frigider pana a doua zi, cand o portionezi si o servesti decorata cu restul de zmeura.