- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sorbetul de kiwi este digestivul de care aveti nevoie dupa o masa copioasa in familie. De asemenea sorbetul de kiwi este delicios in zilele calduroase in loc de inghetata.
Ingrediente
- 4 kiwi coapte
- 100 ml apa
- 2 linguri suc de mere concentrat
- 3 linguri frisca lichida
- 1 kiwi pentru decor
Instructiuni de preparare
- Curata fructele de kiwi de coaja apoi taie-le bucatele.
- Incalzeste intr-o craticioara apa impreuna cu sucul de mere. Adauga fructele, fierbe-le 2 minute, apoi lasa-le sa se racoreasca.
- Toarna compozitia in vasul blenderului, adauga frisca lichida si mixeaza-le, apoi pune compozitia intr-un castron. Da compozitia la congelator pana se intareste.
- Inainte de a servi, amesteca bine sorbetul pana cand devine cremos si deocreaza-l cu bucati de kiwi.
Sfat!
Poti prepara varianta savuroasa a acestui sorbet din capsuni. Curata 250 gr de capsuni si paseaza-le bine. Prepara un sirop din 120 ml apa si 180 gr zahar brun, fierte timp de 5 minute. Incorporeaza piureul de capsuni in siropul racit, adauga zeama de la o lamaie si pune compozitia in cupe individuale. Lasa-le la congelator cateva ore, apoi serveste.