- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de mere este desertul preferat de multi dintre noi in zilele de vara, pentru ca este fin, gustos si foarte aromat.
Ingrediente
- 8 mere
- coaja rasa de lamaie
- 4 foi de gelatina
- 125 gr zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- 100 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se curata merele si se scoate casuta cu samburii. Se pun fructele intr-un vas cu atata apa cat sa le acopere si se adauga coaja rasa de lamaie.
- Se fierb fructele pe foc mic, pana scade apa si merele se transforma in piure. Se pun in vasul cu piure gelatina inmuiata in apa, zaharul si zeama de lamaie. Se amesteca pana se topeste zaharul. Se ia vasul de pe foc si se bate bine piureul cu telul, pana devine spuma. Se pune spuma in cupe si cupele in frigider. Se serveste rece, cu frisca.