- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de sampanie este un desert aromat, care poate avea de fiecare data alta aroma, cand folosim sampanie aromata.
Ingrediente
- 5 galbenusuri
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 400 ml sampanie
- 40 ml vinars
- 25 gr gelatina
- 750 gr frisca
- 1 cutie bomboane pralinate
Instructiuni de preparare
- Se bat in bain-marie galbenusurile cu ouale intregi si zaharul. Se adauga treptat sampania si vinarsul.
- Gelatina se inmoaie cu sampanie sau apa si se dizolva la foc mic, apoi se inglobeaza in compozitia de oua. Se muta vasul intr-o cratita cu gheata (sau apa de la gheata) si se amesteca pana cand incepe sa se lege.
- Se adauga treptat frisca si se amesteca pana se inglobeaza total. Spuma se pune in 12 pahare inalte, cu picior, se acopera cu folie si se pun la frigider cu 3 ore inainte de a fi servite. Se decoreaza cu praline.