Spuma de sampanie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spuma de sampanie este un desert aromat, care poate avea de fiecare data alta aroma, cand folosim sampanie aromata.

Ingrediente

    • 5 galbenusuri
    • 3 oua
    • 150 gr zahar
    • 400 ml sampanie
    • 40 ml vinars
    • 25 gr gelatina
    • 750 gr frisca
    • 1 cutie bomboane pralinate

Instructiuni de preparare

  1. Se bat in bain-marie galbenusurile cu ouale intregi si zaharul. Se adauga treptat sampania si vinarsul. 
  2. Gelatina se inmoaie cu sampanie sau apa si se dizolva la foc mic, apoi se inglobeaza in compozitia de oua. Se muta vasul intr-o cratita cu gheata (sau apa de la gheata) si se amesteca pana cand incepe sa se lege. 
  3. Se adauga treptat frisca si se amesteca pana se inglobeaza total. Spuma se pune in 12 pahare inalte, cu picior, se acopera cu folie si se pun la frigider cu 3 ore inainte de a fi servite. Se decoreaza cu praline.

Recomandari

Deserturi